Logo
mehilaiset

Sonkajan kylän pelloilla pörrää kukinta-aikaan jopa miljoonia tarhamehiläisiä, sillä jo yhden pesän mehiläismäärä nousee kesällä noin 75 000 yksilöön.

Luomuhunajan ja erikoishunajien kuten horsmahunaja, voikukkahunaja, kennohunaja lisäksi tila tuottaa siitepölytuotteita: pergaa ja siitepölyraetta. Joinakin vuosina valikoimissa on erikoiseriä kuten mintun, appelsiinin ja sitruunanmakuista hunajavalmistetta. Näissäkin pohjana on luomuhunaja, mutta makuöljyjen vuoksi ne eivät kuulu sertifioituun luomuhunaja-sarjaan. Kaikki hunajamme ovat pastöroimattomia ja hellävaroen käsiteltyjä. Tutkimusten mukaan kotimaiset hunajamme ovat useimpia ulkomaisia hunajia laadukkaampia esim. entsyymien osalta, eikä niitä ole kuumennettu liikaa.

Luomutuottajana pyrimme toimimaan myös erityisen eettisesti mehiläisiä kohtaan – hunajaa jätetään aina mehiläisten omaan käyttöön, eikä sitä ruokkimistilanteissakaan korvata ”ravintoköyhällä” valkaistulla sokerilla vaan luonnon luomusokerilla.kennohunaja

Kennohunaja, omassa kennossaan kilohintaan

Kennohunaja on syksyn superherkku, jota on tarjolla lähinnä hyvinä hunajasatovuosina. Kennohunaja on mehiläisvahakennoa, jossa on sisällä linkoamatonta luonnonhunajaa. Kysyttyä erityisesti raakaruuan harrastajien keskuudessa.luomuhunaja

Luomuhunaja (monikukkahunaja) 400 g, 250 g lasipurkissa

Katariinan luomuhunaja on tunnettu pohjoiskarjalainen luomutuote, jota osataan jo kysyä! Sen maku on vivahteikas ja siinä maistuu kukkien kirjo – joskin hunajan ystävät tietävät, jotta joka vuosi hunajasato ja maku hieman vaihtelevat!


juoksevaluomuhunaja

Juokseva luomuhunaja (monikukkahunaja) pullossa 250 g tai 350 g

Kiteyttämätöntä kesän ja alkusyksyn herkkuhunajaa, joka soveltuu hyvin tee- ja ruuanlaittohunajaksi.


voikukkahunaja

Voikukkahunaja 125 g lasipurkissa

Katariinan Voikukkahunaja on maultaan täyteläinen ja se sisältää jonkin verran voikukan siitepölyä, mikä tekee siitä ravintorikkaan ja loistavan antioksidanttisen erikoishunajan.

horsmahunaja

Horsmahunaja 125 g lasipurkissa

Katariinan Horsmahunaja on juokseva, hyvin fruktoosipitoinen ja maultaan kirkas ja selkeä samaan tapaan kuin akaasiahunajat. Horsmahunaja on loistava jälkiruokakastikkeena ja yrtti-ja teejuomien makeuttajana sekä ruuanlaitossa.
maustettuhunaja

Maustetut hunajavalmisteet 125 g lasipurkissa esim. minttu, appelsiini, sitruuna ja inkivääri

Hunajavalmiste, jossa luomuhunaja on saanut kumppanikseen pirskahtelevaa sitrusta tai raikasta minttua tiiviissä öljymäisessä muodossa. Loistava teen, jäätelön, marjojen tai kuumien jälkiruokajuomien makeuttajana! Maut voivat vaihdella eri hunajavuosina.

Jälleenmyyjät:
jalleenmyyjat
Siirry tästä blogiimme
Facebook sivullemme
Blogi Facebook